fredag den 29. november 2013

Pebernødder de luxe

Et af julens must-have's er for mit vedkommende pebernødder - vel at mærke de hjemmebagte af slagsen. Har du ikke bagt pebernødder før, så skulle du virkelig give dem her en chance. De er klasser fra dem, du kan købe i supermarkedet, og personligt foretrækker jeg dem selv frem for dem, som du kan købe hos de bedste bagere (ja ja, man skal jo ikke sætte sit eget lys under en skæppe;-)

Opskriften har jeg herfra og den lyder således:

Pebernødder ca. 300 stk.

250 g smør
250 g sukker
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. kanel
1 tsk. hvid peber
1 tsk. kardemomme
1 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
1 dl piskefløde
500 g mel

Smør og sukker piskes sammen med en el-mikser, til sukkeret er pisket godt ud. Piskefløden piskes i (laveste hastighed i starten!!). Bland krydderier, bagepulver og natron i melet og rør det så i dejen, til der fåes en nogenlunde fast dej. Ælt det sammen med hænderne. Tril dejen ud i pølser, ca. på tykkelse med en lillefinger. Skær dem i små stykker (ca. 1 cm.) lange og tryk dem let sammen i toppen. Sæt på bageplader – de flyder ikke meget ud, så de kan sættes nogenlunde tæt. Bages i ca. 10 minutter ved 200 grader, de skal ikke blive alt for brune og pas på at de ikke får for meget under bunden.

PRØV DEM men husk på, det bliver meeeget svært efterfølgende at gå tilbage til supermarkedets!



Ingen kommentarer:

Send en kommentar