fredag den 15. november 2013

Hvornår er man stor nok til at tage i Tivoli?


I dag slår Tivoli dørene op for et hyggeligt og fortryllende jule-univers, i dag er nemlig dagen, hvor Jul i Tivoli åbner. Traditionen tro har der derfor været lysfest onsdag og torsdag i denne uge, hvor lysene testes og alle forlystelser er gratis. Vi var med i onsdags, og det var en meget spændt mor, der havde sine snart 3-årige tumlinge med, for hvornår er man stor nok til at tage i Tivoli og prøve forlystelserne?

Laura og Richard var i Tivoli for første gang, da de var knap 1 år, og det var helt sikkert et alt for overvældende sansebombardement af musik, lys, mennesker og aktiviteter, der mødte dem. De små pus synes ikke, det var sjovt, og det synes jeg derfor heller ikke!

Året efter - da de var knap 2 år - var vi afsted igen, og jeg vurderede, at de var store nok til at prøve lidt forlystelser eksempelvis en af karrusellerne, men ak... først var det sjovt, og de ville ikke af, da karrusellen stoppede. Da jeg endelig havde fået dem med ned, gennem køen og op på karrusellen igen, så ville de af midt i turen, og det kan man jo ikke... 

Nu hvor Laura og Richard er knap 3 år, var jeg derfor meget spændt på, om de nu havde nået alderen til at tage i Tivoli og prøve forlystelser, og jeg kan afsløre, at det var en kæmpe succes!

Vi var kun lige kommet ind af hovedindgangen, og var stadig igang med at beundre alle lysene, da Tivolis Nisseband begyndte at spille julemusik. Det var magisk! Både små og store blev helt opslugt, da bandet førte os igennem den ene julemelodi efter den anden. Derfra gik vi ned til Julemandens rensdyr, og Laura ville gerne ind og hilse på julemanden. Og så stod den ellers på veteranbiler, karruseller, mariehønen (som vist hedder noget andet i dag), HC Andersens kuffert og selvfølgelig nissetoget - alt sammen en virkelig god oplevelse for de små. De var store nok til at forstå kø-systemet, og også til at forstå, når turen var slut - det var en sand fornøjelse.

Så svaret på mit spørgsmål må være, at du med stor sandsynlighed for succes kan tage børn fra omkring 3 årsalderen med ind og prøve forlystelser i Tivoli.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar