søndag den 23. juni 2013

Fødselsdagsbrunch

I går havde jeg inviteret veninderne til fødselsdagsbrunch/legeaftale. Vi endte med at være 4 mødre og 5 børn, og det var vist rigeligt, for der var godt gang i den! Derfor var det ekstra dejligt, at alle blev hængende og lod de små sove til middag her. Derved fik vi tøser nemlig et par uforstyrrede timer til, ja, tøsesnak:-)

Dagen bød på brunch med følgende på menuen:
  • Græsk yoghurt med hjemmelavet mysli og hindbærsovs
  • Fuldkornsspeltboller som Richard, den morgenfriske dreng, og jeg gik i gang med at bage kl 6.30 (Laura sov helt til kl. 8, så det var faktisk lidt luksus og ret hyggeligt med 1:1 tid)
  • Røræg og brunchpølser
  • Frisk frugt og selvfølgelig
  • Min rabarbermarmelade

Virkelig lækkert med hindbærsovsens både surhed og sødme sammen med yoghurtens fedme, og lige til at gå til:

Hindbærsovs:
500-600 g frosne hindbær
1 tsk vaniljesukker
Ca. 4 spsk sukker (afhænger af hvor sød du ønsker din hindbærsovs)

Det hele koges op og piskes med et piskeris, indtil hindbærsovsen er jævn


Jeg havde også lavet en hindbærmarengslagkage - virkelig frisk og sommerlækker - men med 5 børn på omkring 2 år var den simpelthen væk, før jeg fik taget et billede af den (ska' der være fest, så la' der være fest # så la' da barnet;-) ). Anbefalelsesværdig var den dog, og super let at lave. Opskriften fandt jeg selv på, og vil du kaste dig ud i projektet, så får du den her:

Hindbærmarengslagkage:
4 æggehvider
200 g flormelis
1 tsk vaniljesukker
2 tsk lagereddike
4 spsk hindbærsovs (se opskrift ovenfor)
1/4 l piskefløde
Friske hindbær til at pynte lagkagen med

Æggehvider, flormelis, vaniljesukker og lagereddike piskes, indtil det er helt stift. Herefter vendes hindbærsovsen forsigtigt i marengsmassen. Tegn to cirkler på to stykker bagepapir lidt mindre end den ønskede lagkagestørrelse, og fordel marengsmassen. Bag bundene ved 150 grader i ca. en time. Skal du først bruge dem dagen efter, kan du med fordel slukke ovnen og lade dem køle af derinde natten over. Fløden piskes og fordeles mellem de to marengsbunde og ovenpå lagkagen. Pynt med de friske hindbær.

...Den vil helt sikkert også hitte som dessert en sommeraften :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar