torsdag den 11. april 2013

Mere anbefalelsesværdigt børneteater: Barnevognen

Det er efterhånden længe siden, jeg første gang læste om forestillingen Barnevognen for de 1 1/2 - 4 årige. Den er blevet vist på flere forskellige biblioteker, eksempelvis var den på Hovedbibliotekets børneprogram august-december 2012, men spilletidspunktet passede dårligt i forhold til Laura og Richards middagslur, så vi kom ikke ind at se den.

Nu er muligheden der imidlertid igen, idet Jytte Abildstrøms teater på Riddersalen har valgt at vise forestillingen i perioden 3.-14. april 2013. Vi var inde og se Barnevognen i dag, og sikke da en barnevogn! Foruden baby, dyne, krammekanin og sut rummer den på magisk vis praktisk taget alt mellem himmel og jord. I midten er en opvaskemaskine, op langs indersiden af kabinen vokser kamilleblomster og gulerødder, på toppen af kalechen suser en lille vindmølle rundt, og fra barnevognens bagende kan trækkes en laaaang vandslange. På barnevognen monteres kogeplade til the-kogning, og senere bruges den som fod til den lille parasol, hvorpå tingene fra opvaskemaskinen hænges til tørre. Det hele knyttes sammen i en fin og enkel fortælling, der passer til målgruppen. For vores vedkommende blev succeskriteriet opfyldt, idet Laura og Richard holdt fokus fra start til slut, ved forestillingens afslutning i kor råbte: "mer mer", og efter middagsluren snakkede begejstret om forestillingen.


Som sagt spiller Barnevognen i Jytte Abildstrøms teater på Riddersalen i yderligere 3 dage (2 forestillinger om dagen), så du kan nå det endnu - ellers er jeg sikker på, at forestillingen bliver sat op igen på et senere tidspunkt - det er bare om at holde øjne og øre åbne:-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar